پنجشنبه ۰۱ آذر ۰۳

ترانك چيست

روزمرگي هايم

ترانك چيست

۳۳۹ بازديد

ترانك شبكه چيست؟ هنگام نصب دوربين مدار بسته چه نيازي به ترانك داريد؟ اگر دنبال پاسخ اين سوال هستيد و ميخواهيد بدانيد كه ترانك چيست و چه كاربردي دارد و چه انواعي دارد، در اين مقاله از سري مقالات آموزشي سايت نظارت گستر با ما همراه باشيد. چنانچه قصد خريد ترانكينگ يا داكت را داريد و مي خواهيد با انواع ترانك و داكت آشنا شويد ما در اين مقاله كوشيده ايم تا ۲۰ نكته ارزشمند كه در هنگام خريد ترانكينگ ها بايد از آن ها مطلع باشيد را براي شما ليست كنيم.

جهت مشاهده ليست محصولات داهوا كليك كنيد.

ترانك در شبكه چيست؟

ترانك شبكه

ترانك شبكه در اصل يك خط و يا پيوند ارتباطي است كه در واقع براي حمل كردن همزمان چندين سيگنال طراحي شده است تا بدين وسيله دسترسي شبكه را بين دو نقطه فراهم كند. ترانك‌ها عموما توانايي متصل كردن مراكز سوئيچينگ را در يك سيستم ارتباطي دارند. اين سيگنال‌ها مي‌توانند هر نوع داده‌ي ارتباطي را منتقل كنند. يك ترانك شبكه معمولا از رشته فيبر نوري، كابل و يا چندين سيم تشكيل شده است كه در يك كابل فيزيكي به هم متصل شده‌اند تا پهناي باند موجود را به حداكثر برسانند. علاوه بر آنچه گفتيم ترانك  وسيله اي كاربردي است كه به صورت يك حالت كاور تمامي كابل كشي هاي پي در پي بر روي ديوار را به صورت كامل درون خود قرار داده و موجب زيبايي بيشتر محيط داخل ساختمان در هنگام كابل كشي و نصب دوربين مداربسته مي شود.

جنس بدنه ترانك چيست ؟

تمامي ترانك ها از پلاستيك فشرده كه تحت عمليات تزريق پلاستيك با فشار و دماي بالا توليد مي شود، ساخته مي شوند. در حالت كلي جنس بدنه ترانك شبكه يا PVC است و يا UPVC كه معمولا بر اساس برند و كيفيت مورد نياز يكي از اين دو متريال مورد استفاده قرار مي گيرد. عمده تفاوت ترانك ها با متريال هاي مختلف ميزان مقاومت آنها در برابر نور خورشيد و عدم تغيير رنگ و كيفيت به مرور زمان است. متريالي كه در بدنه ترانك شبكه مورد استفاده قرار مي گيرد، بايد به گونه اي باشد كه در مقابل ضربات محكم آستانه ي تحمل بالايي داشته باشد و همچنين انعطاف پذيري بالايي داشته باشد، چرا كه ترانكها در زواياي مختلف حركت مي كند و بايد به گونه اي ساخته شده باشند كه در اين زوايا شكسته نشوند. ( يكي از تفاوت هايي كه ترانك و داكت با هم دارند نيز دقيقا همين انعطاف‌پذيري است چرا كه داكت به هيچ وجه انعطاف پذير نبوده و با كوچكترين فشار شكسته ميشوند. )

چنانچه نيازمند تعمير دوربين مدار بسته خود هستيد كليك كنيد.

ترانك شبكه در چه ابعادي در بازار موجود است؟

ابعاد ترانك شبكهترانكينگ ها از نظر عمق، عرض و سايز درب در ابعاد مختلفي توسط شركت ها توليد و به بازار عرضه مي شوند. عرض هاي رايج ترانك شبكه در بازار ايران،  80، 105، 150 و 195 ميلي متر است. البته گفتني است كه ترانك ها عمق هاي متفاوتي نيز دارند كه با توجه به حجم كابلي كه قرار است از محفظه ترانك عبور كند، خريدار متناسب با نوع نيازي كه دارد يكي از آنها را انتخاب مي كند. رايج ترين عمق ترانك موجود در بازار 50 ميلي متري است. علت اينكه ترانكينگ در عرض ها، عمق ها و سايز هاي مختلف توليد مي شود، اين است كه اگر حتي شخصي نياز به عبور 5 رشته كابل برق از درون يك ترانكينگ را داشت، بتواند متناسب با نياز خود عمق و عرض مناسب را انتخاب كند. اين كار ضمن صرفه جويي در هزينه ها براي مصرف كننده، الزام خريد يك سايز نامناسب را نيز براي شخص از ميان مي برد. در هنگام خريد يك ترانك عبارتي نظير ترانك b×a را مشاهده خواهيد كرد، كه عدد اول عرض بدنه ترانكينگ و عدد دوم  عمق آن را مشخص مي كند. بدنه ترانك ها در حالت استاندارد، طولي معادل ۲ متر دارند كه اگر كاربري نياز به ۱ متر ترانك داشته باشد حتما بايد يك شاخه دو متري را تهيه و بر اساس نياز با طول دلخواه خود برش بزند.

مزيت ترانك شبكه چيست و چه كاربرد هايي دارد؟

در پروژه هاي نصب دوربين مدار بسته معمولا زماني از  “ترانك شبكه” استفاده مي شود كه به دلايلي نظير اجاره اي بودن ملك و… براي عبور سيم ها و كابل هاي شبكه نتوانيم ديوار را خراب كنيم. هنگامي كه كابل كشي و سيم كشي به صورت موقت انجام مي شود، استفاده از ترانك مي تواند بهترين روش براي سيم كشي باشد. از جمله مزاياي ترانك عبارتند از:

  • نظم دادن به سيم ها
  • زيباسازي محيط
  • افزايش عمر سيم ها و كابل ها
  • جلوگيري از خيس شدن يا زنگ زدن سيم ها
  • و…

اجزاي داخلي ترانك

اجزاي ترانك شبكه

به هيچ وجه فكر نكنيد كه ترانك ها مانند داك يك لوله ساده هستند كه صرفاً داخل آن سيم و كابل ها قرار مي گيرد. ترانك شبكه از اجزاي داخلي اي ساخته شده است كه كمك مي‌كند پروژه ها به صورت كاملا حرفه اي و همچنين به سادگي قابل اجرا باشند، اجزاي داخلي ترانكينگ عبارتند از:

  • زاويه داخلي: قطعه اي است براي قرار دادن دو تكه ترانك كه در گوشه ديوار كه با زاويه ۹۰ درجه از هم قرار دارند.
  • زاويه خارجي: زاويه خارجي قطعه اي شبيه به زاويه داخلي است ولي با زاويه مخالف(يعني روبه خارج)
  • كور كننده: در انتهاي يك مسير براي اينكه از ورود جانور ها به ترانك جلوگيري كنيم از كور كننده استفاده ميكنيم كه باعث مي شود ترانك به صورت كامل بسته شود.
  • ماژول هاي پريز برق و شبكه
  • درزگير : زماني كه درب دو عدد از ترانك ها با هم يك فاصله غير قابل پوشش دارند، با استفاده از درزگير اين فاصله پر مي شود تا هم از ورود جانور و هم از ورود گرد و غبار به داخل ترانس جلوگيري كنيد.
  • پارتيشن: پارتيشن مهمترين قطعه داخلي يك ترانك است. زماني كه بخواهيد كابل هاي برق فشار قوي و فشار ضعيف را در كنار كابل هاي ديتا مانند كابل شبكه و كابل دوربين مداربسته عبور دهيد بر روي كابل هاي ديتا نويز مي افتد. پارتيشن كمك مي كند تا شما بتوانيد از ايجاد ميدان مغناطيسي بر روي كابل هاي ديتا جلوگيري كنيد.

تفاوت بين ترانك شبكه و داكت

تفاوت بين ترانك و داكت

ترانك و داكت از نظر كاربردي بسيار به يكديگر نزديك هستند تا جايي كه عده اي اين دو رو باهم اشتباه مي گيرند، چراكه هر دوي آنها وظيفه محافظت و بسترسازي كابل ها را برعهده دارند. اما در حالت كلي اين دو از نظر كيفيت و كارايي باهم متفاوت اند و همين امر موجب مي شود تا قيمت فروش اين دو محصول باهم فرق داشته باشد. در حالت كلي ترانك براي پروژه هاي بزرگ و همچنين حائز اهميت كه در آنها كيفيت به مراتب بسيار مهم تر از هزينه مي باشد، قطعه اي كاربردي‌تر است. چراكه علاوه بر حرفه اي بودن پروژه نصب را نيز بسيار ساده مي كند. اما معمولا براي پروژه هاي ارزان و كوچك داكت پيشنهاد مي شود. در حالت كلي مهمترين دليلي كه موجب انتخاب بين داكت و ترانك مي شود نيازها و الزامات پروژه و كارفرما و همچنين سطح مبلغ پروژه است.

نحوه نصب ترانك

براي نصب ترانك شبكه در گام نخست بايد تعداد پريزهاي مورد نظر و نوع آنها مشخص شود. سپس تعداد پريزها ترانكي را در نظر ميگيريم كه بتواند تعداد كابل مورد نياز را پوشش دهد ، در اين مرحله بايد توجه داشته باشيد كه كابل برق نيز از ترانك شبكه استفاده ميكند. استفاده از پارتيشن و يا صرف نظر از آن نيز در ظرفيت ترانك تاثيراتي دارد.
مسير ترانك كشي از نودهاي كاربران و رك و جعبه فيوز است كه براي اين كار حتما و بايد به جنبه زيبايي و عدم برخورد با موانع توجه نمود. در نهايت كادر، فيس پليت و پريز و ساير موارد را بر روي ترانك نصب ميكنيم.

منبع: نظارت گستر ايمن

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.