بررسي قانون كارما در قرآن
واقعيت آن است كه مفهوم قانون كارما از آن جهت كه ايده و باور هندوها مي باشد و موضوع دنياي بعد از مرگ را مثل ما مسلمانان قبول ندارند، قانون كارما چندان قابل پذيرش از نظر ما مسلمانان نخواهد بود. همچنين در قرآن اشاره اي به كارما نشده است.
- فَمَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْرًا يَرَهُ
هر كس به وزن ذرهاي نيكي كرده باشد آن را ميبيند. (نتايج مثبت آن نيكي به زندگي اش وارد مي شود.) - وَ مَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرًّا يَرَهُ
هر كس به وزن ذرهاي بدي كرده باشد آن را ميبيند (نتايج منفي آن كار بد به زندگي اش وارد مي شود.)
بررسي قانون كارما در روانشناسي
در علم روانشناسي اعمال انسان، سومين مرحله از چرخه افكار، احساس و رفتار است. هرگونه باور غلط در اين چرخه ريشه ي بسيار از احساسات و اخلاقيات ما از جمله ترس، عذاب وجدان و حتي عزت نفس تضعيف شده است. بر اساس اين نظريه باورهاي انسان خواه مثبت و يا منفي باشند، افكاري را در ذهن و قسمت خودآگاه شخص پديد مي آورند كه، به دنبال آن فكر احساسي خوشايند يا نا خوشايند در شخص پديد مي آيد. در نهايت وقتي انسان تحت سلطه احساسات خود قرار مي گيرد، دست به اعمالي مي زند كه مي توانند مثبت يا منفي باشند و دوباره آن اعمال افكاري را در ذهن انسان به وجود مي آورد كه به دنبال آن احساس و رفتار ديگري است و اين چرخه تا بي نهايت تكرار مي شود.
اكنون به بررسي قوانين كارما در روانشناسي و اين نظريه مي پردازيم. طبق اين قانون هر اعمالي كه از ما سربزند، مشابه آن را طبق به زندگي خود جذب مي كنيم. اگر اين قانون را در نظريه فوق بررسي كنيم يعني:« افكار مشابه، احساسات و در نهايت رفتارهاي مشابهي را به دنبال دارند.» به طور مثال در حق كسي بدي مي كنيم. قانون كارما در كائنات مي گويد، اين بدي در نهايت به خودمان باز مي گردد. علم روانشناسي مي گويد در حق كسي بدي مي كنيم و باور داريم و فكر مي كنيم كه دنيا جاي خطرناكي است و براي حفظ بقا مجبوريم به ديگران بدي كنيم. اين باور و اين احساس مخرب ما را در تكرار اين عمل تشويق مي كند و در نهايت اطراف خود را با افرادي با اين باور پر مي كنيم و آنها نيز در حق ما اعمال زشت مشابهي را مرتكب مي شوند و در نهايت هر عملي كه انجام مي دهيم دست به دست چرخيده و همانند آن به خودمان باز ميگردد.
نماد قانون كارما ( علامت كارما )
خب اكنون كه با كارما آشنا شديد خوبه كه علامت و نماد كارما رو هم بدانيد چراكه ممكنه گاهي مورد استفاده قرار بگيرد. مثلا گاهي فكر ميكنيد رفتار و يا قضاوتي كه از دوستتان در مورد ديگري سر ميزند اشتباه است و ممكن است دچار كارماسوزي شود اما مستقيما روتون نميشه كه بهش بگيد داره كار اشتباهي ميكند براي همين اگر نماد كارما را درميان ايموجي هاي تلفن همراهتان بدانيد مجبور نيستيد كه مستقيما به او حرفي بزنيد و فقط به فرستادن ايموجي نماد كارما بسنده ميكنيد.
كارما و دارما يعني چه؟
دارما يك لغت باستاني است كه ريشه آن در زبان سانسكريت و مذاهب بودايي و هندو به معناي محافظت از خود در برابر غم ها و ناملايمات است. بر اساس قانون دارما مراقبت از خود در برابر غم ها و ناملايمات تنها بر عهده خود فرد است نه شخص ديگري. اما اين مراقبت به كمك نيروهاي مادي صورت نميگيرد بلكه لازمه آن زندگي اي در چهارچوب قوانين پاك و الهي است كه طي آن فرد به كسي آسيب نرساند. اما كارما، كارما خواهر دارما است چرا كه كارما و دارما در كنار هم راه زندگي سعادتمندانه را به ما نشان ميدهند. كارما همانطور كه پيشتر نيز برايتان تعريف كردم به ضرب المثل معروف از هر دستي بدهي از همان دست ميگيري و يا هرچه را بكاري همان را درو ميكني اشاره دارد.
قانون كارما در مورد عشق چه ميگويد؟
بيان قانون كارما در عشق هم از جمله ابهاماتي است كه كارما دارد. چرا كه قانون جذب عشق ميگويد، ذهن شما همواره در حال فرستادن ارتعاش به جهان هستي است به جز مواقعي كه خواب است اما بر اساس قانون كارما شما هيچ گاه نميتوانيد جلوي احساساتتان را بگيريد چرا كه زنده بودن به معناي احساس زندگي است.
قوانين كارما و نقش آن در زندگي ما؟
شايد مهم ترين سوال افرادي كه به دنبال مفهوم كارما هستند اين باشد كه چطور مي توان از قوانين كارما آسيب كمتري ديد و بعد آيا مي شود با استفاده از قانون كارما در خود و زندگي خويش تحولي ايجاد كرد؟ در واقع همه به دنبال فهم قوانين كارما براي كنترل زندگيشان هستند.
بياييد براي پاسخ به اين دو پرسش اساسي ۱۵ قانون كارما را بررسي كنيم اين قوانين كارما ميتوانند زندگي شما را دگرگون كرده و تحولي اساسي در شما بوجود آورند.دوستان توصيه مي كنم اين ۱۵ قانون را جدي بگيريد. قانون كارما در اختيار شما قرار داده است. لطفا با دقت تمام ۱۵ قانون كارما را مطالعه بفرماييد و در بخش نظرات تجربيات خودتان را با ما به اشتراك بگذاريد:
۱- قانون كارما: تشابه «هرچه بكاريد، برداشت ميكنيد»
تعريف سادۀ قانون تشابه اين است كه افكار و اعمال ما عواقبي دارند، خوب يا بد.
اگر آرامش، عشق، هماهنگي، رونق و غيره را طلب كنيم، بايد همسو با آنها رفتار نماييم. اين قانون از اصلي ترين قوانين كارما است كه از آن با عنوان «قانون علت و معلول» نيز مياد ميشود. همچنين انرژي حاصل از فكر و عملي كه ما به اين دنيا وارد ميكنيم، عواقب آني يا غير آني به دنبال خواهد داشت. طبق قانون كارما كائنات همان چيزهايي را به شما بازمي گردانند كه شما به هديه داده ايد.
براي داشتن چيزهايي كه خواهانش هستيد، بايد خودتان همان چيزها را داشته باشيد و به كائنات ارائه كنيد.
۲- قانون كارما : آفرينش «آنچه كه طلب ميكنيم، از طريق مشاركت حاصل ميگردد.»
زندگي پيرامون شما و هر آنچه كه در دنياي خودتان مشاهده مي كنيد، توسط نيات خود شما پديد آمده است. از آنجا كه ما با جهان هستي يكي هستيم، نيات ما تكامل آفرينش را تعيين ميكنند و طبق قانون كارما از آنجا كه آنچه ما در پيرامون خود داريم به بخشي از ما تبديل ميگردد، قانون دوم از قوانين كارما بيان مي كند كه، وظيفۀ ماست كه مطمئن شويم پيرامون ما با اميالمان هماهنگ است.
۳-قانون كارما تواضع و كارما در قوانين كارما : «نپذيرفتن آنچه كه هست منجر به استمرار آنچه كه هست ميشود.»
پذيرش، يك ويژگي مثبت در وجود هر فردي است به زبان ساده، به منظور تغيير وضعيت كنوني، ابتدا بايد آن را بپذيريم.
اگر چيزهايي كه هم اكنون مي بينيم را دشمن خود تلقي مي كنيم و چيزها و كساني هستند كه خصوصيات منفي دارند يعني خود ما نيز بر درجات بالايي از جهان هستي متمركز نيستيم و آن خصوصيات منفي درون خود ماست و اگر به جاي ايجاد تغيير در مسائل منفي بر خود مسائل منفي تمركز كنيم، در نقطۀ صفر درجا خواهيم زد.قانون پذيرش از اصلي ترين قوانين كارما است كه به زبان ساده به اين معنا است كه، اگر ميخواهيد مشكلات و شرايط سخت را تغيير دهيد در ابتدا بايد حتما مشكلات خود و وجود معضل در زندگيتان را بپذيريد.
دوستان اين اصل و قانون كارما را من خيلي دوست دارم و تصور مي كنيم تنها «پذيرش» شرايط كنونيو پيشرفت افراد موفق جهان است.
۴- قانون كارما رشد و كارما : «رشد ما فراتر از هر شرايطي است.»
تنها چيزي كه ما بر آن كنترل داريم، خودمان است. اقدام و عملي كه پس از انگيزه شكل ميگيرد، شرايط مثبت يا منفي را در زندگي ما رقم ميزند. تغيير حقيقي فقط زماني رخ ميدهد كه متعهد شويم آنچه كه در قلبمان هست را تغيير دهيم. قانون رشد چهارمين قانون از قوانين كارما است كه كيگويد، اگر مسول و متعهد باشيد، معجزه رخ مي دهد.
طبق قانون كارما براي رشد و تعالي خويش، بايد خودمان را تغيير دهيم، نه شرايط و چيزهاي پيرامونمان را.
كارما مي گويد: دنياي تو زماني تغيير مي كند كه خود تو تغيير كني.
۵- قانون كارما پنجم: مسئوليت «زندگي ما نتيجه كارهاي خودمان است، نه چيز ديگري.»
هنگامي كه در زندگي ما آشوب وجود دارد، اغلب به اين دليل است كه درون خودمان آشوب است. اگر ميخواهيم زندگي خودمان را تغيير دهيم، بايد چارچوب ذهني و پيرامون خود را عوض كنيم. ما بايد مسئوليت هرآنچه در زندگيمان وجود دارد را بپذيريم و براساس قانون كارما بپذيريم هر آنچه در پيرامون ما وجود دارد انعكاس درون خود ماست.
۶- قانون پيوندو كارما : «همه چيز در جهان هستي به هم پيوسته است، از چيزهاي كوچك گرفته تا بزرگ»
گذشته، حال و آيندۀ ما همگي به يكديگر پيوسته هستند. كوچكترين كارهايي كه انجام ميدهيم با بزرگترين كارهايمان پيوند دارند. همهچيز به يكديگر مرتبط هستند بنابراين ما اگر چيز متفاوتي ميخواهيم، بايد تلاش كنيم كه اين پيوندها را تغيير دهيم. براساس قانون كارما هيچ مرحلهاي در تكميل يك وظيفه و در راستاي رسيدن به يك خواسته و هدف از بقيه مهمتر نيست. گذشته ، گام اول و گام مياني و گام آخر همگي مهم هستند و گذشته و حال و آينده با هم ارتباط دارند و پيوسته هستند.
مهم نيست چه گذشته اي داشته ايد و اكنون در چه شرايطي هستيد چون به هر حال آرزوي تو دستور توست! اين تنها يك شعار نيست، واقعيتي است كه بسياري همچون شما را به اهداف و آرزوهايشان رسانده. همين حالا هم شما با ورود به اين سايت اولين گام در جهت رسيدن به آرزوهايتان را بر اساس قانون كارما برداشته ايد. شايد بعدها كه به بسياري آرزوهايتان رسيديد به ياد بياوريد كه در چنين روزي در سايت راز موفقيت نااميدانه در پي آرزوهايتان در حال مطالعه بوديد و فكرش را هم نميكرديد چنين اتفاقات شگفت انگيزي در زندگيتان بيافتد.
هيچ چيز اتفاقي نيست.